Acupunctuur Hilversum
telefoonnummer acupunctuur Hilversum 06 - 180 907 49
e-mailadres acupunctuurpraktijk hilversum info@acupunctuurhilversum.com
acupunctuur hilversum

Wat is acupunctuur en wat doet het?

Acupunctuur is van oudsher een Oosterse geneeskunst waarbij kleine naaldjes geplaatst worden op specifieke punten op het lichaam (de acupunten) om het lichaam en de geest van bepaalde kwalen te genezen. De punten waarop de naaldjes worden geplaatst liggen op energiebanen die door en rond het lichaam lopen. Dit zijn de zogeheten meridianen. Op deze meridianen liggen verschillende punten die zijn verbonden met verschillende delen van het lichaam. Hierdoor kunnen diverse klachten, kwalen en aandoeningen door het plaatsen van naaldjes op specifieke punten worden behandeld.

Naast dat acupunctuur specifieke klachten kan behandelen door bijvoorbeeld meer energie naar het klachtgebied te leiden of door energieblokkades op te heffen, kan zij tevens het algehele energieniveau en de weerstand sterk verbeteren. Acupunctuur kan hierom dus voor specifieke klachten (zoals hoofdpijn, spanningsklachten, spijsverteringsklachten, blessures, bloedarmoede, etc.) worden aangewend, maar ook voor algemenere klachten zoals verslavingen (rook en alcohol verslaving) en vaak ziek of grieperig zijn. Voor een overzicht van de klachten en aandoeningen die effectief door acupunctuur kunnen worden behandeld, dan kunt u terecht op de pagina: Acupunctuur, bij welke klachten?
 

Acupunctuur werkt ook preventief

Omdat acupunctuur ook het zelfherstellend vermogen van het lichaam verbetert en het immuunsysteem optimaliseert, heeft acupunctuur naast een specifieke genezende werking, ook een preventieve werking op toekomstige klachten. Het versterken van het immuunsysteem kan met name voor jongere kinderen en voor ouderen zeer fijn zijn, omdat zij van zichzelf vaak een wat lagere weerstand hebben. De leeftijdsgrens voor acupunctuur bij kinderen ligt rond de 4 jaar. Afhankelijk van de klacht en van het kind kan hier van worden afgeweken.

Voor meer informatie over wat acupunctuur kan betekenen voor uw klacht of aandoening, verzoek ik u vriendelijk om hier vrijblijvend contact op te nemen met Acupunctuur Hilversum.
Acupunctuur Hilversum BrouwerAcupunctuur (NVA)
Fysiotherapie HilversumFysiotherapie (KNGF)
Manuele therapie HilversumMesologie (NVVM)

Heeft u nog vragen?

Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met mij op: contact acupunctuur hilversum
Ik ben lid van:
acupunctuur nederland fysiotherapie nederland nvvm mesologie
Deel deze website: